Home

duyongribgreyduyong4.jpg

Screen and Partition details of the Duyong restaurant [located in Terrenganu, East Coast of Peninsular Malaysia] show a wooden structure forming a dividing wall between active zones and private rooms.

“We were inspired by the local village fishermen’s boat building art, partly because of the way they work with the wood, and partly because of the extraordinary precision found inside the curved forms of the ribs. We wanted the restaurant to reconnect to something from the region, so that the design has elements belonging very much to the genius loci of the village, not something we could simply pluck from the air; we didn’t want anything to just suddenly come out of the woods…” huatlim.

www.zlgdesign.com

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s